’t Kaashuys Zoetermeer
“Ik ben gek van kaas, maar het leukste is nog met de mensen omgaan.”
In de Dorpsstraat in Zoetermeer zit de sfeervolle kaaswinkel ’t Kaashuys Zoetermeer. De winkel is modern ingericht en toch authentiek. Er is een vaste klantenkring en het contact met de mensen is leuk. Wim en Adry Fris streven ernaar om goede kwaliteit neer te zetten, de klanten een welkom gevoel en goed advies te geven. Wim vindt het heel leuk om met kaas te werken, omdat het een echt levend product is. “Ik ben gek van kaas, maar het leukste is nog met de mensen omgaan.” Voor het bewaaradvies is Wim duidelijk: “Het mooiste is om de kaas in de kelder te bewaren. Het huis is er te warm voor en de koelkast is er eigenlijk te koud voor. Wij adviseren om de kaas 30 min. van te voren uit de koelkast te halen voordat je de kaas gaat gebruiken.” Voor op brood zou ik kiezen voor de Weydeland Jong of Jong Belegen. Voor bij de borrel vind ik de Weydeland Rijck erg lekker. Ik vindt de kaas lekker smeuïg en niet zout, maar wel heel smaakvol er zit ook een kristalletje in en hij is niet zo droog. In de winter vind ik de truffelkaas heerlijk, en voor in de zomer vind ik de Villa Jardin heerlijk. Het ligt dus echt aan de situatie waar ik voor kies. Vanuit de klant krijgen we diverse vragen. Dit kan gaan over de producten, de samenstelling of over het bewaren van de kaas. Tegenwoordig zijn er ook veel vragen over dieet, lactose, gluten, vetgehaltes etc. De vragen over hoe dingen te combineren worden eigenlijk steeds minder. Mensen weten zelf steeds meer wat ze lekker vinden. Rond de feestdagen krijgen wij wel vaak de vraag om te adviseren over een samenstelling voor een kaasplankje.