Je maakt het zo

Schil de pastinaak en snijd er 2 in blokjes van 0,5 cm. Snijd de derde in lange repen. Snijd de kastanjechampignons in plakken en de prei in dunne ringen. Hak de knoflook fijn.

Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de blokjes pastinaak met de prei en kastanjechampignons aan. Bak tot de champignons bruin beginnen te kleuren. Voeg de risottorijst toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de witte wijn en schep er lepel voor lepel de groentebouillon bij. Wacht steeds met het toevoegen van nieuwe bouillon tot de vorige is opgenomen.

Verhit ondertussen een el olijfolie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de lange stukken pastinaak om en om in 10 minuten goudbruin.

Hak de naaldjes van de rozemarijn fijn.

Voeg als na 20 minuten al het vocht in de risotto is opgenomen, de creme fraiche toe. Rasp 75 g van de Weydeland kaas door de risotto en laat al roerend smelten. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de risotto in de borden. Leg de lange stukken pastinaak erop en bestrooi met stukjes brokkelkaas en de fijngehakte rozemarijn.

Tip: voor extra bruingebakken champignons; bak ze apart in wat olijfolie en voeg later toe.