Je maakt het zo

December staat ook wel bekend als dé gourmetmaand. Op 5 december tijdens pakjesavond wordt het gourmetstel er vaak bij gepakt en natuurlijk op Eerste Kerstdag en/of Tweede Kerstdag is het een vaste traditie bij velen. Veel mensen vinden het lastig om te variëren met de gourmet, dus daarom heeft Sabine van OhMyFoodness een vijftal leuke gourmethapjes met kaas voor jullie bedacht. En extra handig: Deze hapjes kun je allemaal al van tevoren klaarmaken, zodat je ze op de avond zelf alleen nog maar hoeft te garen tijdens het gourmetten. Fijn toch?

Tip: Het kan zijn dat het net voor de feestdagen druk is bij jouw Weydeland Kaasboer. Je kunt dus alvast wat stukken kaas inslaan en deze gratis laten vacuümeren.

Mini cheeseburgertjes

Leg de mini burgertjes op je gourmetstel. Zodra het burgertje bruin is, draai je hem om en leg je er een plakje Weydeland Belegen kaas bovenop. Bak door totdat de kaas is gesmolten en de burger gaar is. Snijd vervolgens het kleine broodje doormidden en grill even kort op je gourmet. Smeer de ketchup en mayonaise op het broodje en leg er het mini cheeseburgertje op.

Tuna melts

Pak een stukje stokbrood en smeer deze in met de tonijnsalade. Verheel hierover de geraspte kaas (Weydeland Flinck en Weydeland Belegen) en gesnipperde rode ui. Bak dit op je gourmet totdat de kaas is gesmolten.

Courgettepizza

Neem de plakjes courgette en smeer de bovenkant van de plakjes in met pizzasaus. Strooi hierover geraspte boerenkaas Erfgoed Stelling 606 en gedroogde oregano. Bak de courgette op je gourmet totdat de kaas is gesmolten.

Nachopannetje

Leg wat tortillachips in je gourmetpannetje en strooi hier geraspte kaas (Erfgoed Stelling 606 en Weydeland Belegen) overheen. Bak dit totdat de kaas is gesmolten. Maak het af met wat bosui.

Mini kip cordon bleus

Neem een reepje kipfilet en leg hierop een plakje kaas (Weydeland Belegen) en een plakje ham. Rol de kipfilet op met de kaas en ham aan de binnenkant. Wentel het pakketje door de bloem, door het ei en dan door de paneermeel. Bak de kip cordon bleu totdat de kip helemaal gaar is en de kaas is gesmolten.

Eet smakelijk!