Je maakt het zo

Een super leuk recept voor de kerstdagen die weer voor de deur staan! Je kunt deze kerstboom van bladerdeeg op tafel zetten als voorgerecht, maar is ook erg lekker als borrelhapje.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de 2 vellen bladerdeeg op bakpapier en rol ze uit. Smeer groene pesto (of rode pesto, net wat je lekker vindt) op 1 van de 2 vellen. Rasp Weydeland kaas en strooi dit over de pesto. Leg vervolgens de andere plak bladerdeeg hier bovenop. Snijd daarna een kerstboom uit het bladerdeeg. Dit wil zeggen, een langwerpige driehoek. Druk de bladerdeeg randen aan door middel van een vork, zodat de bladerdeegvellen goed tegen elkaar zitten.

Snijd vervolgens allemaal repen tot net niet het midden van de kerstboom. Draai alle reepjes om zodat ze ‘geswirld’ liggen.

Bestrijk de boom met een beetje eigeel en bak hem vervolgens circa 20 minuten in de oven.

Variatietip:

Als je de boom nog net wat specialer wil maken, kun je ervoor kiezen om groenten en/of tapenade toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld spinazie, tomaatjes of tomatentapenade toevoegen!