Je maakt het zo

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snijd het lichtgroene gedeelte van de prei in dunne ringen en houd apart. Snijd de rest in grove stukken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Doe de groenten met het bier en de bouillon in een pan en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken, tot de aardappelen goed gaar zijn.

Rasp de Weydeland kaas en hak de peterselie fijn.

Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak de bacon aan beide kanten uit, tot deze donker en knapperig zijn.

Snijd een dun kapje van de broodbollen af en hol ze uit. Rooster ze vijf minuten in de oven, zodat ze een beetje krokant worden vanbinnen.

Pureer de soep glad met een staafmixer en strooi 100 gram van de kaas erbij. Pureer het erdoor. Roer een deel van de peterselie door de soep. Breng op smaak met zout en peper.

Schep wat soep in de broodbollen en versier met de prei, de verkruimelde bacon en de rest van de peterselie en kaas.