Kaas mee op vakantie

Ga jij bijna op vakantie en wil je graag je vertrouwde kaas meenemen op vakantie? Dat kan! We geven je wat tips mee, zodat je kaas op vakantie nog net zo lekker is als dat je gewend bent. 

Kaas meenemen op reis

Allereerst is het verstandig om je kaas vacuüm te laten verpakken. Elk Weydeland verkooppunt kan dit kosteloos voor jou doen. Op deze manier blijft de kaas goed beschermd in je koffer en ook nog eens veel langer houdbaar. Er komt op deze manier namelijk geen lucht bij de kaas, waardoor die niet (snel) gaat schimmelen. Weydeland Kaas in het vacuüm verpakt is circa 3 maanden houdbaar.

Kaas mee over de grens

Ga je naar het buitenland en wil je graag kaas meenemen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Of je nu met de auto gaat of met het vliegtuig, Hollandse Kaas mag gewoon mee naar het buitenland. Zowel in je handbagage of je ruimbagage is Weydeland kaas toegestaan.

Kaas bewaren op vakantiebestemming

Als je eenmaal aangekomen bent op je vakantiebestemming, is het handig om de kaas gelijk koel te leggen. Bewaar de kaas het liefst in de koelkast of in een koelbox. Wanneer je de kaas gaat aansnijden of schaven, haal je de kaas dan een half uurtje van te voren uit de koelkast voor het beste resultaat. Dan is de kaas goed snijdbaar en ook het beste op smaak. Als je de kaas na het nuttigen weer wilt opbergen, doe dat dan in kaaspapier, zodat de kaas lekker smeuïg en goed blijft!

We wensen je een hele fijne vakantie!