Kaas mee op vakantie

Uit onderzoek is gebleken dat kaas het meest gemist wordt door Nederlanders die in het buitenland zijn. Zonde! Want op de vraag ‘Mag je Hollandse kaas meenemen op vakantie?’ is het antwoord gelukkig JA! Zo kun je dus ook op je vakantiebestemming heerlijk genieten van jouw vertrouwde stukje kaas. 

Kaas meenemen op reis

Wil jij je stukje Weydeland Kaas meenemen op reis? Dan is het verstandig om je kaas vacuüm te laten verpakken. Elk Weydeland verkooppunt kan dit kosteloos voor jou doen. Op deze manier blijft de kaas goed beschermd in je koffer en ook nog eens veel langer houdbaar. Er komt op deze manier namelijk geen lucht bij de kaas, waardoor die niet (snel) gaat schimmelen. Weydeland Kaas in het vacuüm verpakt is circa 3 maanden houdbaar. Tip: Vraag aan de kaasboer wel een stukje kaaspapier mee, zodat je de kaas kunt verpakken op vakantie als je het plastic eraf hebt gehaald.

Kaas mee over de grens

Ga je naar het buitenland en wil je graag kaas meenemen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Of je nu met de auto gaat of met het vliegtuig, Hollandse Kaas mag gewoon mee naar het buitenland. Zowel in je handbagage of je ruimbagage is Weydeland kaas toegestaan.

Kaas bewaren op vakantiebestemming

Als je eenmaal aangekomen bent op je vakantiebestemming, is het handig om de kaas gelijk koel te leggen. Bewaar de kaas het liefst in de Weydeland koelkast of in een koelbox. Wanneer je de kaas gaat aansnijden of schaven, haal je de kaas een half uurtje van te voren uit de koelkast voor het beste resultaat. Dan is de kaas goed snijdbaar en ook het beste op smaak. Als je de kaas na het nuttigen weer wilt opbergen, doe dat dan in kaaspapier, zodat de kaas lekker smeuïg en goed blijft.

We wensen je een hele fijne vakantie!