Goede start met Weydeland Kaas

Wist je dat kaas in verschillende diëten past? Kaas is namelijk koolhydraatarm en suikervrij. Ook zijn er veel verschillende magere Weydeland kaassoorten! Wil jij het nieuwe jaar gezond starten? Lees dan zeker even verder.

Lactosevrij dieet

Lactose is een suiker en behoort tot koolhydraten. In de Jonge en Jong Belegen variant van Weydeland zit erg weinig lactose, maar in de varianten vanaf Belegen zit helemaal geen lactose. Volg je dus een lactosevrij dieet? Dan kun je met een gerust hart Weydeland Kaas Belegen of ouder eten.

Koolhydraatarm dieet

De Hollandse harde kaas, zoals Weydeland kaas, past perfect in een koolhydraatarm dieet. Er zit namelijk 0 gram koolhydraten en 0 gram suikers in kaas!

Rijk aan vitaminen en mineralen

Daarnaast is kaas rijk aan vitamine A, vitamine B12 en mineralen als calcium, fosfor, magnesium en zink. En verder is kaas een bron van vitamine B2 en selenium. Er is zelfs uit onderzoek gebleken dat dankzij een stofje in kaas de kans op leverkanker aanzienlijk wordt verkleind. Het gaat vetophopingen tegen en zorgt ervoor dat beschadigde levercellen stoppen zich te delen.

Vegetarische kaas

Heb jij als goed voornemen voor het nieuwe jaar om vegetarisch te eten? Ook dan kun je gewoon Weydeland Kaas blijven consumeren. Veel kazen worden namelijk bereid met een dierlijk stremsel (lebstremsel), maar de kaasmakers van Weydeland gebruiken een microbieel stremsel oftewel vegetarisch stremsel. Lebstremsel wordt gewonnen uit de lebmaag van kalveren. Microbieel stremsel wordt gemaakt uit micro-organismen. Stremsel is nodig voor het samenklonteren van de eiwitten in melk, waardoor wrongel ontstaat.

Minder vet kaas

Je hebt verschillende vetgehalten in kaas. Het vetgehalte van kaas is het percentage vet in droge stof. Dus een 48+ kaas heeft 48% vet of meer op de droge stof. Als je kijkt naar de voedingswaarden per 100 gram, is het aantal gram vet bij een oude kaas hoger dan bij een jonge kaas. Dit heeft ermee te maken dat er minder vocht zit in oude kaas. Dit vocht bevat geen vet, de droge stof daarentegen wel. Weydeland Kaas is verkrijgbaar in 48+, 35+ en 20+. In de Weydeland 35+ zit circa 35% minder vet dan in een volvet kaas. Voor de Weydeland 20+ scheelt het circa 60% vet! Dit betekent dus dat je de Weydeland Minder Vet kazen met een gerust hart kunt eten, ook als je aan het diëten bent. En wist je dat je bijna geen verschil proeft tussen de Weydeland 35+ en de 48+ kaas? Onze minder vet kaas smaakt namelijk ook nog heel erg romig en vol!

Weydeland Minder Zout

De Weydeland Minder Vet kazen bevatten wel ongeveer evenveel zout als reguliere Goudse kazen. Heb je als goede voornemen minder zout consumeren? Dan kun je kiezen voor onze Weydeland Minder Zout kaas! Deze kaas bevat circa 25% minder zout dan een reguliere Goudse kaas.

Als je nog meer informatie wilt, neem gerust contact op. Wij geven je graag antwoord op al je vragen!

Gepubliceerd op 10 januari 2022