Je maakt het zo

Meng het gehakt met de kruiden, 1 el mosterd, ei en paneermeel. Breng op smaak met zout en peper. Kneed het gehakt goed door. Schaaf de kaas in plakken. Houd 50 gram kaas achter voor op de burgers. Verdeel het gehakt in vieren en pak ieder plakje kaas in met gehakt, druk goed aan. Maak er een mooie, ronde, platte burger van.

Bak de burgers op de barbecue aan beide kanten bruin en gaar. Verdeel de kaas over de burgers en laat nog even smelten.

Snijd de broodjes open en leg de broodjes kort op de barbecue zodat er een lichtbruin en krokant korstje ontstaat. Doe dit met zowel de boven- als onderkant van het broodje.

verdeel de slablaadjes over de onderste helften van de broodjes. Leg de burgers op de sla. Snijd de tomaat en augurk in plakjes. Verdeel over de burgers.

Voor de saus: Roer de 25g ketchup, 25g mosterd, 100g mayonaise en 10g chilisaus door elkaar.

Variatietips:

Wil je de burger wat pittiger maken? Voeg dan jalape├▒o pepers toe. Leg die op de schijfjes tomaat voor een lekker pittig resultaat!