Koningsdag hapjes

Dit jaar vieren we Koningsdag massaal thuis met het gezin of met huisgenoten. Daar horen natuurlijk wel de lekkerste hapjes bij, helemaal in Koningsdag stijl. We hebben wat leuke (makkelijke) recepten voor je op een rijtje gezet!

Ga je wandelen? Hieronder om te beginnen een aantal Koningsdaghapjes to go om je picknickmand mee te vullen.

Oranje hapjes to go

Wortelwraps met kaas

Smeer (kant-en-klare) wortelwraps in met roomkaas. Leg vervolgens plakjes kipfilet eroverheen. Leg hier overheen plakjes Weydeland 35+ Kruiden en leg er tot slot wat fijngesneden ijsbergsla op. Rol de wraps op en stop ze in een plastic bakje of aluminiumfolie.

Broodje kaas en pompoenhummus

Besmeer een paar boterhammen met pompoenhummus. Leg hierop een lekker plakje Weydeland Kaas en klaar. Simpel, maar heel erg lekker en handig om mee te nemen!

Mini worstenkaasbroodjes 

Ga voor koelvers croissantdeeg. Rol deze uit en leg op elk driehoekje croissantdeeg een klein plakje kaas en een party knakworstje. Rol dit op als een croissantje. Kluts een ei en bestrijk alle worstenkaasbroodjes met ei en bestrooi met sesamzaad. Bak circa 15 minuten in de oven. Lekker!

Oranje smoothie

Wat heb je nodig om een lekkere oranje smoothie te maken? 9 aardbeien, 2 sinaasappels, 1 mango, 250 ml yoghurt, 1 el citroensap. Pers de sinaasappels, schil en snijd de mango. Doe de sinaasappelsap, citroensap en mango in de blender. Halverwege voeg je de aardbeien en yoghurt toe en blend tot een lekkere, gladde smoothie.

Vergeet ook de mandarijnen niet mee te nemen! Lekker om tussendoor te eten en helemaal in de oranje stijl natuurlijk.

Oranje recepten voor thuis

Maar ook voor de thuisblijvers hebben we diverse lekkere tips verzameld:

Risottobitterballen

Een feestelijk recept en ook nog eens oranje/bruin van kleur; deze heerlijke Risottobitterballen. Dit recept is iets uitgebreider dus bekijk hier hoe je ze zelf kunt maken.

Oranje nacho’s

Als je weer thuis bent na de lange wandeling, heb je vast wel zin in iets warms. Zet dan een heerlijke nachoschaal op tafel! Doe de nacho chips (nacho cheese) in een ovenschaal. Snijd een oranje paprika in kleine blokjes en strooi deze over de nacho chips. Strooi hier overheen geraspte kaas en crème fraîche. Bak circa 10 minuten in de oven tot de kaas lekker gesmolten is. Serveer met salsasaus en dippen maar!

Kaas empenada’s

Lekkere om te happen, deze kaas empenada’s met rood/oranje salsasaus. Gegarandeerd een succes als je ze op tafel zet. Bekijk het hele recept hier.

Oranje tompouce

Niet zo origineel, maar wél een hele lekkere traditie. Een oranje tompouce hóórt gewoon bij Koningsdag! Maak ze gemakkelijk zelf met bladerdeeg, 1 zakje banketbakkersroom (Dr. Oetker), 1 zakje glazuur en kleurstoffen (Dr. Oetker). Snijd de plakjes bladerdeeg door midden en prik gaatjes in het bladerdeeg. Leg ze 18 minuten in de oven (200 graden). Mix 400ml water met het zakje banketbakkersroom 1 minuut op de hoogste stand. Verdeel de room over de bladerdeegplakjes en leg de andere plakjes er bovenop. Giet het glazuur in een schaaltje. Roer een aantal druppels rode en gele kleurstof erdoor totdat het oranje wordt. Bestrijk de bovenste bladerdeegplakjes met het oranje glazuur.

We hopen dat je hiermee lekker aan de slag kunt gaan en wensen je een hele feestelijke en smaakvolle Koningsdag!