Kaas helpt bij gelukkig en gezond oud worden

Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat veel kaas eten je helpt om gezond oud te worden. Er is wel vaker onderzoek gedaan tussen geluk en gezondheid, maar vaststellen dat er een een link bestaat is lastig. Het heeft namelijk te maken met veel verschillende variabelen. Zo spelen inkomen, leefstijl, opleiding en woonomgeving een belangrijke rol. Maar toch is het Chinese onderzoekers gelukt om een verband te leggen tussen kaas eten en gezond oud worden.

Onderzoek

Chinese onderzoekers hebben uitgewezen dat er een verband gelegd kan worden tussen mentale gezondheid en ouder worden, ongeacht je inkomen, status of andere variabelen. Voor het onderzoek bestudeerden de wetenschappers data van 2,3 miljoen Europeanen. Deze onderzoekers geven aan dat het belangrijk is om je mentale gezondheid te verbeteren. Wie mentaal gezonder en fitter is, kan in zijn leven beter tegen stress en dat is weer goed voor je fysieke gezondheid. En wat helpt hierbij? Met regelmaat een stukje kaas eten, kan je helpen om mentaal gezond te worden! Aldus de onderzoekers.

Meer kaas eten

De onderzoekers hebben in totaal meer dan 100 factoren geanalyseerd die mogelijk een effect kunnen hebben op ons geluk. Dat leverde opvallende resultaten op. Het bleek namelijk dat mensen zich beter voelden en gezonder oud werden als ze meer kaas (en fruit) aten.

Neem dus gerust nog een extra blokje kaas, daar word je nou gelukkig van.

Bron: https://www.metronieuws.nl/lifestyle/fit-gezond/2024/06/gezond-oud-kaas/

Gepubliceerd op 25-06-2024