Zuivelhandel Ros in Maarssen

“Het werk in de kaas is nooit hetzelfde en iedere dag is heel divers.”

In Maarssen vinden we Zuivelhandel Ros. Een echte delicatessewinkel met kaas, vleeswaren, wijn en aanvullende producten. Winfried Ros: “Wij hebben heel veel vaste klanten. Onze klanten zijn heel divers, van jong tot oud waar wij erg leuke contacten mee hebben.”

Zuivelhandel Ros bestaat al sinds 1929 (!!) en is dus al meer dan 90 jaar een begrip in Maarssen. Eerst werd de winkel gerund door Wim Ros en vandaag de dag staat zoon Winfried Ros in de winkel.

Hij hoefde niet lang na te denken toen we hem vroegen waar hij nu het meest blij van wordt in zijn winkel: ”Ik word er blij van als de klanten tevreden zijn, wij lekker hebben kunnen verkopen en de klanten een goed gevoel hebben ervaren. Het leukste aan deze winkel vind ik dat het nooit hetzelfde is en dat het iedere dag heel divers is. Van het adviseren voor een kaasplankje met kerst tot de ”dagelijkse” bestellingen die wij ontvangen. Klanten vragen ook advies over hoe ze het beste de kaas kunnen bewaren, ze hebben vragen over een bepaalde kaasfondue of ze vragen of we willen meedenken met het samenstellen van een kaasplankje.”

We vroegen aan Winfried wat hij zelf het liefst nuttigt uit zijn eigen winkel: ”Ik vind persoonlijk bij rode wijn de Weydeland Flinck of Rijck kaas lekker omdat het een lekker volle kaas is met mooie zichtbare rijpingskristallen en de kaas erg goed op smaak is. Bij een biertje vind ik een stukje Ons Genot erg lekker. Verder vind ik een lekkere kaas voor in de winter de Villa Porcini (met eekhoorntjesbrood) en in de zomer vind ik de Oude Mei kaas erg lekker.”

Hij geeft graag nog een handige bewaartip aan je mee: ”Als je de kaas wilt bewaren, dan het liefst niet in de koelkast, maar in een kelderkast in kaaspapier. Dit omdat het bewaren van kaas in de koeling ervoor zorgt dat de smaak van de kaas heel snel afneemt. Bij warm weer adviseren wij wel om hem in de koelkast te bewaren, voor behoud van de kwaliteit van de kaas.”

Je vindt de winkel van W. Ros hier:

Zuivelhandel W. Ros in Maarssen

https://nl-nl.facebook.com/pages/category/Deli/Zuivelhandel-Ros-1635583163320566/